10528819GeïnvesteerdQuick scanAanvraag ingediendAfgewezenOn hold
Menu

NextGen.
Ventures

Home / Fonds

NextGen Ventures. Investeren in gezondheidszorg

Vanuit Nextgen Ventures investeren we in bedrijven die met nieuwe innovaties een bijdrage leveren aan de kwaliteit van gezondheidszorg en waar mogelijk tegen lagere kosten. We zien hiervoor voldoende mogelijkheden, bijvoorbeeld door het gebruik van nieuwe (minimaal invasieve) technologie, nieuwe medicijnen en materialen en de toepassing van data.

De toename van het gebruik van data zien wij als belangrijkste aanjager van verbetering. Data kan helpen bij betere ontwerpen van medische instrumenten (o.a. 3D printen), minder invasieve operaties door betere planning, gepersonaliseerd medicatiegebruik en betere informatievoorziening voor patiënten en zorgprofessionals.

Vanuit ons fonds komen we graag in contact met ondernemers die net als wij een positieve bijdrage willen leveren.

HealthIT
Vanwege onze interesse in data, is HealthIT voor ons fonds een belangrijk domein voor investeringen. We zijn bijzonder geïnteresseerd die IT inzetten voor betere communicatie met patiënten, maar bijvoorbeeld ook betere diagnostiek of behandeling. Zie bijvoorbeeld 'Medimapp'.
Medtech
We investeren graag in betere behandelingen en nieuwe diagnostiek, de toepassing van nieuwe materialen en R&D. We vinden een datacomponent hierbij een pré, maar het is geen vereiste. we zijn vooral geïnteresseerd in impact. Zie bijvoorbeeld 'Plasoma'.

Investeringsstrategie Health ICT en
Medical Devices

Nextgen Ventures investeert binnen haar focus in schaalbare bedrijven die een bovengemiddeld omzet en winstpotentieel hebben en daarnaast in aanmerking komen voor een strategische overname. Van HealthIT bedrijven verwacht Nextgen Ventures dat een onderneming op relatief korte termijn zicht heeft op een positieve cashflow en ons fonds wil graag een partner zijn binnen een groeistrategie.

Voor bedrijven die actief zijn op het gebied van Medtech heeft Nextgen Ventures een andere verwachting, namelijk dat technologie eerst voldoende gevalideerd en getest moet zijn voordat het op de markt komt. Ons fonds is met name geïnteresseerd in bedrijven met een goed managementteam dat in staat is om de bedrijfsstrategie goed aan te laten sluiten op hetgeen de markt van hun bedrijf verwacht.

Investeringscriteria

NextGen Ventures is op zoek naar startende bedrijven die voldoen aan de onderstaande criteria. Indien de oprichters van de onderneming bereid zijn ook zelf financieel te investeren dan is dat een pré.

Innovatief en kennisintensief.

Gericht op Health ICT

Medical Devices of Domotica oplossingen voor de gezondheidszorg

*niet actief op het gebied van farmacie, biotechnologie of aanverwante.

In de vroege fase en als onderneming en niet langer dan 7 jaar geleden haar eerste commerciële omzet behaald.

Gevestigd in Nederland.

Een kapitaalvennootschap (een BV of NV).

10
Ziekenhuizen gebruiken inmiddels Medimapp Analytics, een product waarmee instellingen meer inzicht krijgen in hun zorgproces.
December 2020
2M
Patiënten hebben de app van Medimapp gebruikt en hierdoor informatie gekregen over het verloop van hun zorgproces.
December 2020
20
Tijdens een eerste studie nam een kleine groep patiënten deel aan de eerste serie behandelingen met 'Plasoma'.
Augustus 2017
50%
Bij meer dan de helft van de eerste 'Plasoma' gebruikers was de wondomvang met meer dan 50% afgenomen.
Augustus 2017