10528819GeïnvesteerdQuick scanAanvraag ingediendAfgewezenOn hold
Menu

Investment
Focus

Home / Investment focus

Investeren in Verandering

NextGen Ventures investeert in kennisintensieve ondernemingen die een verandering teweegbrengen binnen de gezondheidszorg, bij voorkeur potentiele doorbraakinnovaties die de ideeën fase voorbij zijn en waarbij gewerkt wordt aan een marktpositie. Het fonds neemt bij voorkeur een significant minderheidsbelang in bedrijven met een sterk management.

Nextgen Ventures investeert maximaal € 1,5 miljoen per portfoliobedrijf. Initiële investeringen bedragen mimimaal € 100 duizend en gemiddeld circa € 400.000. Nextgen Ventures heeft de voorkeur voor een investeringsstrategie waarbij haar investeringen worden gespreid over meerdere investeringsrondes.

Health ICT

Health ICT

gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg.

Medical Devices

Medical Devices

toepassingen voor kosteneffectieve oplossingen die bijvoorbeeld kunnen worden toegepast binnen de 1e lijn om te ondersteunen bij (vroeg)diagnose en in de 2de lijn bij het effectief behandelen.

Domotica

Domotica

integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.

Investeringsstrategie Health ICT en Medical Devices

Nextgen Ventures investeert binnen haar focus in schaalbare bedrijven die een bovengemiddeld omzet en winstpotentieel hebben en daarnaast in aanmerking komen voor een strategische overname. Van Health ICT bedrijven verwacht Nextgen Ventures dat een onderneming op relatief korte termijn zicht heeft op een positieve cashflow en ons fonds wil graag een partner zijn binnen een groeistrategie.

Voor bedrijven die actief zijn op het gebied van Medtech, en in mindere mate ook Domotica, heeft Nextgen Ventures een andere verwachting, namelijk dat technologie eerst voldoende gevalideerd en getest moet zijn voordat het op de markt komt. Ons fonds is met name geïnteresseerd in bedrijven met een goed managementteam dat in staat is om de bedrijfsstrategie goed aan te laten sluiten op hetgeen de markt van hun bedrijf verwacht.

Investeringscriteria

NextGen Ventures is op zoek naar startende bedrijven die voldoen aan de onderstaande criteria. Indien de oprichters van de onderneming bereid zijn ook zelf financieel te investeren dan is dat een pré.

Innovatief en kennisintensief.

Gericht op Health ICT

Medical Devices of Domotica oplossingen voor de gezondheidszorg

*niet actief op het gebied van farmacie, biotechnologie of aanverwante.

In de vroege fase en als onderneming en niet langer dan 7 jaar geleden haar eerste commerciële omzet behaald.

Gevestigd in Nederland.

Een kapitaalvennootschap (een BV of NV).

Met de samenwerking tussen de verschillende Partners creëeren we geadvanceerde technologiën en middelen voor de zorg van morgen

Dr. J.H. Wessels, UMCG

Kennismaken met ons investment team?

Stuur ons een bericht en een businessplan. We nemen dan contact met u op.