10528819GeïnvesteerdQuick scanAanvraag ingediendAfgewezenOn hold
Menu

Nieuwe trainingsvorm
voor zorgprofessionals

Home / LeQuest haalt € 7 miljoen op om leidende positie in scholing medische technologie te versterken

LeQuest haalt € 7 miljoen op om leidende positie in scholing medische technologie te versterken

Den Haag, 2 mei 2019

Opleider in het gebruik van medische technologie LeQuest heeft een kapitaalinjectie van € 7 miljoen ontvangen van nieuwe investeerders MedFinance en InnovationQuarter en bestaande investeerders NextGen Ventures, Noaber Ventures en Philips Health Technology Ventures. 

 

Nieuwe trainingsvorm voor zorgprofessionals

LeQuest werd in 2011 opgericht met als missie professionals in de gezondheidszorg competent te maken in het gebruik van medische technologie door een nieuwe interactieve vorm van training. Het doel van LeQuest is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, medische hulpmiddelen efficiënter in te zetten en het aantal vermijdbare fouten te beperken. De op simulatie gebaseerde trainingen van LeQuest richten zich op hoog risico medische apparatuur in ziekenhuizen, en meer specifiek in operatiekamers, op de intensive care en op radiologieafdelingen.

 

De afgelopen jaren is de vraag naar de diensten van LeQuest sterk toegenomen. Zowel vanuit ziekenhuizen als fabrikanten bestaat er behoefte om zorgprofessionals effectief te trainen en te certificeren in het gebruik van medische technologie. LeQuest werkt samen met Philips, Siemens, Medtronic, GE en andere grote fabrikanten van medische apparatuur en heeft actieve gebruikers in meer dan vijftien landen in Europa, Noord en Zuid-Amerika.

 

Verbeterde kwaliteit van de gezondheidszorg

“We zijn trots op het sterke netwerk van partners en klanten dat we hebben aangetrokken en samen kijken we ernaar uit om onze impact wereldwijd te vergroten en onze klanten de komende jaren nog beter van dienst te zien. Dit zou onmogelijk zijn zonder de vastberadenheid van ons getalenteerde team dat volledig is toegewijd aan het verbeteren van het gebruik van medische technologie en de kwaliteit van de zorg,” aldus Hicham Shatou, oprichter en CEO van LeQuest.

Met deze investeringsronde kan LeQuest zijn groei versnellen door de samenwerking met fabrikanten van medische technologie te intensiveren en zijn diensten geografisch uit te breiden naar meer ziekenhuizen.

 

Over LeQuest

LeQuest helpt de zorgsector om de steeds maar toenemende afhankelijkheid van medische technologie als kans te benutten. Wij willen het volledige potentieel van medische technologie ontsluiten voor zorg professionals, ziekenhuizen en voor fabrikanten. In onze educatieve oplossingen worden digitale simulaties gebruikt om zorg professionals te trainen en certificeren voor het gebruik van medische technologie. Sinds de oprichting in 2011 is LeQuest gegroeid tot een jong en dynamisch bedrijf met >40 innovatieve en internationaal georiënteerde medewerkers. Wij groeien door en zijn altijd op zoek naar nieuw talent dat net zo enthousiast is als ons om het verschil te maken in de zorg.

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.lequest.nl

 

Tags:
Auteur

Peter Haasjes

Fondsmanager van NextGen Ventures.