10528819GeïnvesteerdQuick scanAanvraag ingediendAfgewezenOn hold
Menu

Menzis geeft
NextGen extra slagkracht

Home / Menzis geeft NextGen Ventures extra slagkracht

Menzis geeft NextGen Ventures extra slagkracht op weg naar duurzame gezondheidszorg

NextGen Ventures heeft haar fondsvermogen verhoogd naar €12 miljoen dankzij de participatie van zorgverzekeraar Menzis. NextGen Ventures is een gezamenlijk initiatief van Stichting Triade, (gelieerd aan het Universitair Medisch Centrum Groningen), Noaber Ventures en DFZ Participaties (gelieerd aan De Friesland Zorgverzekeraar) en richt zich met haar investeringen op innovaties binnen de zorg. De participatie van zorgverzekeraar Menzis verhoogt de slagkracht van het fonds en brengt daarmee innovaties voor een betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg dichterbij.

 

Focus van het fonds

De gezondheidssector staat onder druk en de zorgkosten blijven stijgen. NextGen is opgericht om slimme innovaties te ondersteunen die de zorgsector duurzamer maken en de kwaliteit van gezondheidszorg verbeteren. De focus van het fonds ligt op preventie, vroegdiagnose en zelfstandigheid (zelfmanagement, langer thuis wonen). Daarbij kijkt het fonds momenteel naar ontwikkelingen op het gebied van: e-health, domotica, serious games en devices.

Gezamenlijke doelstellingen Goede zorg voor iedereen, dat is het ook het uitgangspunt van Menzis. Daarom zet zij zich met zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en andere partijen actief in om goede zorg ook in de toekomst voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te houden. NextGen Ventures en Menzis hebben elkaar in hun doelstellingen gevonden en zullen in de toekomst van elkaars netwerk gebruik gaan maken om deze doelen te realiseren.

 

Over Menzis

Menzis is een zorgverzekeraar die meer wil zijn dan alleen de betaler van de zorgkosten rekeningen van haar leden. Menzis behartigt de belangen van cliënten bij ziekte en gezondheid. Bovendien maakt zij zich sterk om goede zorg in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden. Dit doet Menzis onder andere door de verplicht aan te houden reserves veilig en nuttig in te zetten voor de maatschappij. Zo investeert Menzis in innovaties die zorg en gezondheid in Nederland, en daarmee voor haar leden te verbeteren. De participatie van Menzis in NextGen is daarvan een mooi voorbeeld.

 

Over Noaber Ventures

Noaber Ventures ondersteunt initiatieven die op een duurzame wijze transformaties in de samenleving tot stand brengen en als gevolg daarvan impact hebben. Over het algemeen gaat het daarbij vooral om initiatieven waarbij informatietechnologie een belangrijke rol speelt en die inhoudelijk zijn gericht op Gezond Ouder worden.

 

Over Triade

Triade is een netwerkorganisatie gelieerd aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) die onderzoekers en (startende) ondernemers ondersteunt bij de ontwikkeling van producten, administratie, huisvesting en financiering. Hierbij maakt Triade gebruik van binnen- en buitenlandse netwerken met brede kennis en ervaring op het gebied van zorggerelateerde innovaties.

 

Over DFZ Participaties

DFZ Participaties helpt jonge innoverende ondernemingen binnen de gezondheidszorg aan kapitaal en ondersteuning om te kunnen groeien. Ondernemerschap en innovatie zijn nodig om goede zorg en kwaliteit van leven nu en in de toekomst te garanderen. Daarom heeft De Friesland Zorgverzekeraar haar eigen investeringsfonds opgericht om daarmee een stimulans te geven aan innovatieve ondernemingen die zich in de “vroege fase” bevinden of kapitaal nodig hebben voor verdere groei.

Tags:
Auteur

Peter Haasjes

Fondsmanager van NextGen Ventures.