10528819GeïnvesteerdQuick scanAanvraag ingediendAfgewezenOn hold
Menu

MediMapp
Verbinding tussen professional en patiënt

Home / Tweede investering voor MediMapp

Tweede investering voor MediMapp

Soulve Innovations heeft een tweede investering opgehaald voor verdere uitbreiding van MediMapp. Deze tweede investeringsronde maakt het voor Soulve mogelijk de volledige marktparticipatie in Nederland te realiseren en de sprong naar het buitenland te maken.

NextGen Ventures is een van de investeerders in Soulve. Zij herkennen in Soulve het ondernemerschap en de intrinsieke motivatie om de zorg beter te maken en daardoor succesvol te zijn. Matthijs Blokhuis van het fonds: “Met Medimapp verbindt Soulve de professional en de patiënt op basis van het persoonlijke zorgpad om zo betere gezondheidsuitkomsten te realiseren. Dat is ook voor de Europese markt bijzonder waardevol.”

Een probleem voor zowel zorgverleners als patiënten is nog altijd dat goed inzicht in zorgprocessen ontbreekt. Daardoor worden patiënten overspoeld met informatie waarin zij zelf de relevantie voor hun behandeling moeten bepalen. Zorgverleners hebben bovendien vaak weinig zicht op waar patiënten in het zorgproces zijn beland, welke informatie zij hebben of wat een andere zorgverlener al heeft gedaan. Wat de relatie is tussen zorgprocessen en zorguitkomsten blijft vaag. MediMapp biedt hier een oplossing voor.

MediMapp staat voor een manier van werken die het zorgproces van de patiënt inzichtelijk maakt en koppelt aan zorguitkomsten, vertelt Vincent Schot, CEO van Soulve Innovations. “We maken de zorg consumeerbaar voor patiënt en zorgverlener. MediMapp vertaalt via een digitaal platform externe EPD’s en andere zorgapplicaties naar relevante, informatie, voor, tijdens en na de behandeling en relateert die aan effectiviteit van de zorg.”

Soulve ondersteunt inmiddels al een flink aantal gerenommeerde zorgorganisaties met MediMapp, zoals Radboudumc, Spaarne Gasthuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis en AmsterdamUMC. Al 200 unieke aandoeningen hebben zij vertaald naar volledig gepersonaliseerde zorgprocessen. 15.000 nieuwe patiënten, zorgverleners en zorgmanagers worden iedere maand aangesloten.

NextGen Ventures investeert al meer dan 15 jaar in kennisintensieve ondernemingen in de gezondheidzorg. In het fonds nemen deel: Stichting Triade (gelieerd aan UMC Groningen), Noaber Ventures, DFZ Participaties en Menzis.

Tags:
Auteur

Peter Haasjes

Fondsmanager van NextGen Ventures.