10528819GeïnvesteerdQuick scanAanvraag ingediendAfgewezenOn hold
Menu

Gezamenlijke investering in Attendi

Home / Gezamenlijke investering in Attendi om zorg aantrekkelijker te maken

Gezamenlijke investering in Attendi om zorg aantrekkelijker te maken

Slimme innovaties maken de zorg aantrekkelijker en dragen bij aan meer werkplezier voor zorgprofessionals. Neem bijvoorbeeld het spraak-naar-tekst systeem van Attendi dat gesproken woord omzet in geschreven rapportages. Dat is precies zo’n innovatie, en daarom investering wij, samen met het Innovatiefonds Ouderenzorg (IFOZ), in deze onderneming.

Verslaglegging in de zorg vereenvoudigen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat zorgprofessionals in Nederland zo’n 40% van hun tijd kwijt zijn aan administratieve taken. Tijd die, als het maar even kan, liever besteed wordt aan directe cliëntenzorg. Een vermindering van deze administratieve lasten leidt niet alleen tot meer aandacht voor cliënten, maar ook tot meer werkplezier bij de zorgprofessionals.

Innovaties die administratieve werkzaamheden efficiënter maken zijn dus van cruciaal belang. En precies zo’n innovatie heeft Attendi ontwikkeld. 

De oplossingen van Attendi

Met Attendi schrijven zorgprofessionals een stuk minder rapportages. Zij kunnen namelijk direct rapporteren met hun stem. Gesproken tekst wordt door Attendi direct omgezet in bruikbare rapportages. Zo spreken zorgprofessionals met de software zoals ze met cliënten praten: natuurlijk en eenvoudig. Kostbare tijd achter het scherm wordt waardevolle tijd voor cliënten.

Attendi is speciaal ontwikkeld voor het taalgebruik in specifieke zorgdomeinen. De rapportages zijn vrij van spelfouten, bevatten de benodigde afkortingen en leestekens, en zijn direct beschikbaar in de software waar zorgprofessionals al mee werken, zowel op mobiel als desktop.

Concrete tools die Attendi nu aanbiedt zijn spraakgestuurd rapporteren, een schrijfhulp (een AI-assistent bij het opstellen van rapportages) en spraakgestuurde formulieren.

De onderneming heeft een groeiend aantal zorginstellingen als klant. Met de huidige investering heeft de onderneming als doel de marktleider in Nederland te worden.

Attendi ontwikkelt zelf: cruciaal voor betrouwbaarheid en privacy

Attendi maakt volledig gebruik van eigen technologie voor de spraakherkenningsoftware. Alle werkzaamheden voor het trainen van de AI-modellen van Attendi worden uitgevoerd binnen de eigen systemen en door eigen medewerkers. Hierdoor heeft het bedrijf volledige controle over de kwaliteit en beschikbaarheid en blijft het, samen met de opdrachtgevers, volledig in controle over privacygevoelige gegevens. 

Gezamenlijke investering met IFOZ

Samen met het Innovatiefonds Ouderenzorg (IFOZ) investeren wij in Attendi. IFOZ heeft als doel om innovaties in de ouderenzorg te versnellen en bestaat uit netwerkpartners, zoals Archipel, Envida, Tante Louise, Thebe en CbusineZ. Door deze investering zal Attendi intensief samenwerken met deze partijen. 

IFOZ richt zich op initiatiefnemers in de ouderenzorg met vernieuwende concepten die bijdragen aan arbeidsbesparing of zelfredzaamheid thuis. IFOZ investeert voornamelijk in Nederlandse marktinnovaties die zich in de late opstartfase of begin opschalingsfase bevinden.

Deze investering zien wij als een mooie stap in de richting van het gangbaar maken van wat Attendi zelf noemt: ‘vanzelfsprekend rapporteren’ in de zorg.